ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni
Best of SZIG  ARANY-kori feltölt(őd)ések

Iskolánk 11. osztályos magyar fakultációs csoportja a közelmúltban indult egy Arany Jánossal kapcsolatos könyvtárvetélkedőn, amit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezett. Sikeresen, a 4. helyen bejutottak a döntőbe, ahol 5 diák (Szűcs Panna, Szerencsés Rebeka, Varga Viktória, Mihály Roland és Franer Emese) képviselte iskolánkat.

A döntőben először be kellett mutatnunk az általunk létrehozott weblapot, ami Arany Jánossal kapcsolatban készült, majd feladatlapokat kaptunk és a FSzEK adatbázisában kellett megkeresnünk rá a választ. Voltak feladatok Arany fordításaival kapcsolatban, volt olyan is, hogy meg kellett keresni, hogy melyik balladája hol játszódik, és olyan is, hogy egyik csapattársunk kapott egy könyvet, és el kellett magyaráznia, hogy melyik könyv van a kezében, a többieknek pedig ki kellett találniuk.

Bár a csapatunk végül az összesítésben 6. helyet hozta el, ami miatt egy kicsit mindnyájan csalódottak voltunk, így is hatalmas élmény volt. Ugyanis az oklevelek kiosztása után külön a mi csapatunkhoz odajött Dippold Péter – a zsűri elnöke és a FSzEK igazgatója -, és szóbeli különdíjban részesített bennünket. Hogy a szavaival éljek, számára mi voltunk „a legirodalmibb csapat, a mi weblapunk volt a kedvence”.

Ezen fellelkesülve megkértük, hogy készíthessünk vele egy közös fotót, illetve a zsűriből egy irodalomtörténész hölgy is megkereste a csapatunkat, és sok sikert kívánt a továbbiakhoz, mert nagyon jók voltunk. Mihály Rolandot, aki weblapunkat prezentálta csapatból, mindketten külön megdicsérték összefüggő, kreatív és szellemes előadásáért. A prezentáció megtekinthető ezen a linken: https://flipagram.com/f/15dpfeeeyJS

A verseny után gratuláltunk a győztes csapatnak – valóban ők voltak a legjobbak -, akik legnagyobb meglepetésünkre elkérték a weblapunk címét, mert nekik is az tetszett a legjobban. (lásd: https://viktoriavarga99.wixsite.com/verseny)

Köszönjük szépen Kelemen Krisztina tanárnőnek, hogy segített a készülésben, támogatott minket és ennek köszönhetően ekkora elismerésben részesülhettünk!

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794