ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni
Munkaközösségek  Angol
Mohay Erika

Munkaközösség vezető (angol)

angol nyelv, olasz nyelv tantárgy(ak)at tanít
Barnáné Szabó Renáta

A 9.a osztályfőnöke

angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
Gara Zsolt

angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
Magyarósi Réka

angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
Olasz-Szabó Erzsébet

Munkaközösség vezető (osztályfőnöki)
A 10.a osztályfőnöke

angol nyelv, történelem tantárgy(ak)at tanít
Szekeresné Simonyi Ilona

A 11.s osztályfőnöke

angol tantárgy(ak)at tanít
Vereckei Gyöngyvér

A 9.ny osztályfőnöke

angol nyelv, történelem tantárgy(ak)at tanít
2018-10-01

Utazz velünk Nyugat-Angliába!
2019.03.30-04.07. (9 nap)

Nyugat-Anglia szépségei walesi, flamand és német programokkal gazdagítva.

2018-04-10

Angolos munkaközösségünk idén márciusban is megszervezte az immár hagyományossá váló kirándulást angol nyelvterületre. Ebben az évben tanulóink a skót tájakat, kastélyokat barangolták be és skót családoknál lakva erősítették angol nyelvtudásukat Barnáné Szabó Renáta tanárnő vezetésével.

2018.03.10-18 (9 nap)

Skócia legnépszerűbb és legnagyszerűbb látnivalói prágai és amszterdami kitérővel.

2017-04-10

Március végén iskolánk diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Angliában, ahol sok-sok tudással és élménnyel gazdagodtak.

Március 26-április 2. London kétszer is, Canterbury, Dover, vidámpark és még sok más élmény 20 nyelvórával együtt anyanyelvi környezetben.

2016. november 10-én az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Nyelvi nagykövet programjának keretében Alona Remizova a TATA cégtől tartott iskolánkban angolul előadást a nyelvtanulás fontosságáról a 10.a és a 13.a osztály tanulóinak. A programot Mohay Erika tanárnő szervezte.

2016-04-21

Április 12-én került megrendezésre az angol országismereti vetélkedőnk, melynek témája idén Skócia volt. Ezen a hangulatos nyelvi délutánon több, mint 40 diák vett részt. Volt skót tánc és zene, sütemények tömkelege, kvíz kérdések minden témakörben. A műsort Magyarósi Réka tanárnő vezette, a táncot Barnáné Szabó Renáta tanárnő tanította be, a zsűriben Gara Zsolt tanár úr, F. Tóthné Olasz-Szabó Erzsébet és Mohay Erika tanárnő pontozott.

Eredmények:

  1. Marci's Angels: Hajdú Alexandra, Klein Dorina, Franer Emese, Kalotai Márton
  2. Muffin Bandits: Baranyi Fanni, Prágai Ági, Sebők Fanni, Zsigár Edina
  3. Zsolti's Angels: Babos Krisztina, Bazsik Mária, Gordos Gabriella, Takács Zsolt

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ebben a tanévben az esszéíró verseny került először megrendezésre az angolos munkaközösség által szervezett megmérettetések közül. Három szinten hirdettük meg a szellemi erőpróbát: kezdő, középhaladó és haladó szinten. A diákoknak 2-2 feladatból lehetett választani és szótár használatával egy óra alatt megírni a kiválasztott fogalmazást/esszét. A versenyben 28 diák vett részt 7 osztály képviseletében. Legnagyobb érdeklődés középhaladó szinten mutatkozott. A díjazásra december 4.-n került sor, ahol a Mikulás számos teendői mellett az angol nyelvű könyveket és okleveleket is kiosztotta.

Gratulálunk!

:: DynEd English Learning Solutions
2015-09-24

2015. szeptember 24-én Mohay Erika angol szakos tanárnő részt vett a budapesti Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Irodája és a DynEd International által szervezett DynEd English Learning Solutions magyarországi bevezetésének megnyitó ünnepségén.

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794