ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni... :)
Munkaközösségek  Angol
Barnáné Szabó Renáta

Munkaközösség-vezető (angol)
A 10.a osztályfőnöke

angol nyelv
Gara Zsolt

angol nyelv
Griecs Melani

angol nyelv, matematika
Imre Júlia

angol nyelv
Olasz-Szabó Erzsébet

Munkaközösség-vezető (osztályfőnöki)
A 11.a osztályfőnöke

angol nyelv, történelem
Pálos Ágnes

informatika, angol
Selmeczi Ildikó

A 12.a osztályfőnöke

angol
2024-04-27

Április végén iskolánk 33 tanulója külföldi nyelviskolai program keretein belül Máltára látogatott, ahol szervezett nyelvi kurzusokon tovább mélyíthette angol tudását. A tanórákon kívüli kirándulások során a diákok megismerkedhettek Málta gazdag kulturális és természeti kincseivel.

A utazást szervezte és kísérte Barnáné Szabó Renáta és Vereckei Gyöngyvér.

2024-04-18

Április 18-án tartottuk meg a hagyományos All about idegennyelvi versenyünket, melynek idei témája az Egyesült Államok volt. Nyolc csapat vett részt a versenyen, akik az angol munkaközösség lelkes tanárai által összeállított változatos erőpróbákon mérhették össze képességeiket.

A verseny győztes csapatai:

  • Hot Dogs (1. helyezés)
  • Founding Fathers (2. helyezés)
  • Disney Princesses (3. helyezés)

Gratulálunk a győztes csapatoknak és az összes versenyzőnek!

2024-02-12

Az American Drama Group Theatre egy utazó társulat profi anyanyelvi színészekkel, akik a klasszikus angol irodalom gyöngyszemeiből válogatnak. Idén február 12-én a 9.ny osztály G. B. Shaw Pygmalion c. darabját nézte meg angol nyelven az Uránia Filmszínházban. Egyedi élményben volt részünk!

2023-05-31

Iskolánk 31 tanulója pünkösdkor 5 napra Skóciába utazott, ahol megnézték az ország legjelentősebb nevezetességeit, mint például az edinburgh-i és a stirlingi várat, a glamisi kísértetkastélyt és a St. Andrews-i egyetemet. Természetesen Nessie-t is megpróbálták lencsevégre kapni. :)

:: Olasz bravúr!
2023-05-26

Lukász Lili (11.B) bejutott az ELTE Origó Szabari Krisztina Fordítási Verseny döntőjébe.

Gratulálunk!

2023-04-27

Április 27-én került megrendezésre a mára már hagyománnyá vált All about verseny, melynek idei témája Skócia volt. Iskolánk angoltanárai idén is változatos feladatokat készítettek a résztvevő csapatok számára, akik összemérhették tudásukat a skót kultúráról, sportról, történelemről és zenéről is. Az első helyezést a 9.ny osztály tanulóinak csapata nyerte el.

Gratulálunk minden résztvevőnek, tanárainknak pedig köszönjük a szervezést!

2022-12-07

Immár hagyományosan, december 7-én angol nyelvű színdarabot néztünk meg az Urániában a kiváló American Drama Group Theatre előadásában. Idén Dickens Twist Olivér című regényének adaptációját láttuk.

Unod, hogy csak a fióknak írod a jobbnál jobb regényötleteket?

Már a tükörképedhez is angolul beszélsz?

Jól jönne két angol ötös?

Jelentkezz az ANGOL ESSZÉÍRÓ VERSENYRE az angoltanárodnál!

2022-09-26

Diákjaink Barnáné Szabó Renáta tanárnő szervezésében a Challenge utazási irodával egyhetes londoni utazáson vettek részt.

2022-05-27

Május 27-én a haladó angol csoportok színházlátogatáson vettek részt, ahol Orwell: Animal Farm című darabját nézték meg angol nyelven. A darab nagy sikert aratott a diákok körében.

A programot szervezték és kísértek: Komlósi Réka, Barnáné Szabó Renáta és Selmeczi Ildikó tanárnők

2022-04-20

2022. április 20-án került megrendezésre iskolánk hagyományos angol országismereti csapatversenye, melynek témája idén Írország volt. Az All about Ireland névre hallgató vetélkedőn nyolc csapat mérte össze műveltségét az ír kultúrával, nyelvvel, sporttal és zenével kapcsolatos kérdésekben, sőt még ír táncot is tanulhattak.

Gratulálunk a 10.A-s diákokból alakult OFC csapatának az első helyhez!

Iskolánk diákjai augusztusban Írországban jártak, ahol megismerhették annak kulturális kincseit és a családi elhelyezésnek köszönhetően betekintést nyerhettek a hétköznapi életbe is. Mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért haza.

:: OKTV továbbjutás
2020-01-23

Iskolánk 12. évfolyamos tanulója, Kovács Kamilla Krisztina az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) angol nyelv tantárgyból bejutott a második fordulóba. Gratulálunk, és egyben további sikereket kívánunk!

Felkészítő tanára: Gara Zsolt

2019-12-15

A 9.Ny, a 9.A és a 10.A osztály diákjai megnézték Charles Dickens: A Christmas Carol című darabját az American Drama Group Europe nevű utazótársulat előadásában. Az Urániában megrendezett program angol nyelven zajlott.

A programot szervezte: Selmeczi Ildikó tanárnő.

2019-10-07
2019-04-10

All About England címmel 2019. április 10-én tartotta az angol nyelvi munkaközösség országismereti vetélkedőjét, melynek témája idén Anglia volt. A 7 csapat prezentációval, süteménnyel és angol recepttel nevezett, majd quizjátékok során mérkőzött meg egymással a királyi család, a földrajz, az irodalom, a zenefelismerés és az Activity terén.

Az idén Nyugat-Anglia vidékeit és Wales-et barangoltuk be. Külön busszal indultunk az iskolától és a Csalagút felé vettük az irányt, de még előtte meglátogattuk Brüsszelt, Belgium és az EU fővárosát, ahol finom vaníliás, csokis, tejszínes gyümölcsös gofrik társaságában meglátogattuk a város jelképének számító pisilő kisfiú szobrát, beszélgettünk a gyönyörű hófehér hattyúkkal Brügge takaros városkájában.

2018-10-01

Utazz velünk Nyugat-Angliába!
2019.03.30-04.07. (9 nap)

Nyugat-Anglia szépségei walesi, flamand és német programokkal gazdagítva.

2018-04-10

Angolos munkaközösségünk idén márciusban is megszervezte az immár hagyományossá váló kirándulást angol nyelvterületre. Ebben az évben tanulóink a skót tájakat, kastélyokat barangolták be és skót családoknál lakva erősítették angol nyelvtudásukat Barnáné Szabó Renáta tanárnő vezetésével.

2018.03.10-18 (9 nap)

Skócia legnépszerűbb és legnagyszerűbb látnivalói prágai és amszterdami kitérővel.

2017-04-10

Március végén iskolánk diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Angliában, ahol sok-sok tudással és élménnyel gazdagodtak.

Március 26-április 2. London kétszer is, Canterbury, Dover, vidámpark és még sok más élmény 20 nyelvórával együtt anyanyelvi környezetben.

2016. november 10-én az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Nyelvi nagykövet programjának keretében Alona Remizova a TATA cégtől tartott iskolánkban angolul előadást a nyelvtanulás fontosságáról a 10.a és a 13.a osztály tanulóinak. A programot Mohay Erika tanárnő szervezte.

2016-04-21

Április 12-én került megrendezésre az angol országismereti vetélkedőnk, melynek témája idén Skócia volt. Ezen a hangulatos nyelvi délutánon több, mint 40 diák vett részt. Volt skót tánc és zene, sütemények tömkelege, kvíz kérdések minden témakörben. A műsort Magyarósi Réka tanárnő vezette, a táncot Barnáné Szabó Renáta tanárnő tanította be, a zsűriben Gara Zsolt tanár úr, F. Tóthné Olasz-Szabó Erzsébet és Mohay Erika tanárnő pontozott.

Eredmények:

  1. Marci's Angels: Hajdú Alexandra, Klein Dorina, Franer Emese, Kalotai Márton
  2. Muffin Bandits: Baranyi Fanni, Prágai Ági, Sebők Fanni, Zsigár Edina
  3. Zsolti's Angels: Babos Krisztina, Bazsik Mária, Gordos Gabriella, Takács Zsolt

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ebben a tanévben az esszéíró verseny került először megrendezésre az angolos munkaközösség által szervezett megmérettetések közül. Három szinten hirdettük meg a szellemi erőpróbát: kezdő, középhaladó és haladó szinten. A diákoknak 2-2 feladatból lehetett választani és szótár használatával egy óra alatt megírni a kiválasztott fogalmazást/esszét. A versenyben 28 diák vett részt 7 osztály képviseletében. Legnagyobb érdeklődés középhaladó szinten mutatkozott. A díjazásra december 4.-n került sor, ahol a Mikulás számos teendői mellett az angol nyelvű könyveket és okleveleket is kiosztotta.

Gratulálunk!

:: DynEd English Learning Solutions
2015-09-24

2015. szeptember 24-én Mohay Erika angol szakos tanárnő részt vett a budapesti Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Irodája és a DynEd International által szervezett DynEd English Learning Solutions magyarországi bevezetésének megnyitó ünnepségén.

Szeptember 29-én iskolánkat ismét felkereste a FÉK nevű ifjúsági szervezet. Évek óta nagy örömmel fogadjuk a szervezet önkénteseit, hogy rendhagyó angol társalgási órák keretében beszélgessenek diákjainkkal a barátságról, értékekről, önismeretről, a család szerepéről és egyéb fontos, a fiatalokat foglalkoztató kérdésekről. Idén a közös játék és beszélgetés témája az egyén és a csoport döntéseivel kapcsolatos felelősség köré épült.

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794