ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó (lenne) lenni... :)
Munkaközösségek  Angol-Olasz
Mohay Erika

Munkaközösség-vezető (angol-olasz)

angol nyelv, olasz nyelv
Barnáné Szabó Renáta

A 11.a osztályfőnöke

angol nyelv
Bíró Glória

angol nyelv, magyar nyelv és irodalom
Gara Zsolt

angol nyelv
Imre Júlia

angol nyelv
Komlósi Réka

angol nyelv
Olasz-Szabó Erzsébet

Munkaközösség-vezető (osztályfőnöki)
A 12.a osztályfőnöke

angol nyelv, történelem
Selmeczi Ildikó

A 9.ny osztályfőnöke

angol
Varga Zsuzsanna

magyar nyelv és irodalom, olasz
:: OKTV továbbjutás
2020-01-23

Iskolánk 12. évfolyamos tanulója, Kovács Kamilla Krisztina az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) angol nyelv tantárgyból bejutott a második fordulóba. Gratulálunk, és egyben további sikereket kívánunk!

Felkészítő tanára: Gara Zsolt

2019-12-15

A 9.Ny, a 9.A és a 10.A osztály diákjai megnézték Charles Dickens: A Christmas Carol című darabját az American Drama Group Europe nevű utazótársulat előadásában. Az Urániában megrendezett program angol nyelven zajlott.

A programot szervezte: Selmeczi Ildikó tanárnő.

2019-10-07
2019-04-10

All About England címmel 2019. április 10-én tartotta az angol nyelvi munkaközösség országismereti vetélkedőjét, melynek témája idén Anglia volt. A 7 csapat prezentációval, süteménnyel és angol recepttel nevezett, majd quizjátékok során mérkőzött meg egymással a királyi család, a földrajz, az irodalom, a zenefelismerés és az Activity terén.

Az idén Nyugat-Anglia vidékeit és Wales-et barangoltuk be. Külön busszal indultunk az iskolától és a Csalagút felé vettük az irányt, de még előtte meglátogattuk Brüsszelt, Belgium és az EU fővárosát, ahol finom vaníliás, csokis, tejszínes gyümölcsös gofrik társaságában meglátogattuk a város jelképének számító pisilő kisfiú szobrát, beszélgettünk a gyönyörű hófehér hattyúkkal Brügge takaros városkájában.

2018-10-01

Utazz velünk Nyugat-Angliába!
2019.03.30-04.07. (9 nap)

Nyugat-Anglia szépségei walesi, flamand és német programokkal gazdagítva.

2018-04-10

Angolos munkaközösségünk idén márciusban is megszervezte az immár hagyományossá váló kirándulást angol nyelvterületre. Ebben az évben tanulóink a skót tájakat, kastélyokat barangolták be és skót családoknál lakva erősítették angol nyelvtudásukat Barnáné Szabó Renáta tanárnő vezetésével.

2018.03.10-18 (9 nap)

Skócia legnépszerűbb és legnagyszerűbb látnivalói prágai és amszterdami kitérővel.

2017-04-10

Március végén iskolánk diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Angliában, ahol sok-sok tudással és élménnyel gazdagodtak.

Március 26-április 2. London kétszer is, Canterbury, Dover, vidámpark és még sok más élmény 20 nyelvórával együtt anyanyelvi környezetben.

2016. november 10-én az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Nyelvi nagykövet programjának keretében Alona Remizova a TATA cégtől tartott iskolánkban angolul előadást a nyelvtanulás fontosságáról a 10.a és a 13.a osztály tanulóinak. A programot Mohay Erika tanárnő szervezte.

2016-04-21

Április 12-én került megrendezésre az angol országismereti vetélkedőnk, melynek témája idén Skócia volt. Ezen a hangulatos nyelvi délutánon több, mint 40 diák vett részt. Volt skót tánc és zene, sütemények tömkelege, kvíz kérdések minden témakörben. A műsort Magyarósi Réka tanárnő vezette, a táncot Barnáné Szabó Renáta tanárnő tanította be, a zsűriben Gara Zsolt tanár úr, F. Tóthné Olasz-Szabó Erzsébet és Mohay Erika tanárnő pontozott.

Eredmények:

  1. Marci's Angels: Hajdú Alexandra, Klein Dorina, Franer Emese, Kalotai Márton
  2. Muffin Bandits: Baranyi Fanni, Prágai Ági, Sebők Fanni, Zsigár Edina
  3. Zsolti's Angels: Babos Krisztina, Bazsik Mária, Gordos Gabriella, Takács Zsolt

Gratulálunk a nyerteseknek!

Ebben a tanévben az esszéíró verseny került először megrendezésre az angolos munkaközösség által szervezett megmérettetések közül. Három szinten hirdettük meg a szellemi erőpróbát: kezdő, középhaladó és haladó szinten. A diákoknak 2-2 feladatból lehetett választani és szótár használatával egy óra alatt megírni a kiválasztott fogalmazást/esszét. A versenyben 28 diák vett részt 7 osztály képviseletében. Legnagyobb érdeklődés középhaladó szinten mutatkozott. A díjazásra december 4.-n került sor, ahol a Mikulás számos teendői mellett az angol nyelvű könyveket és okleveleket is kiosztotta.

Gratulálunk!

:: DynEd English Learning Solutions
2015-09-24

2015. szeptember 24-én Mohay Erika angol szakos tanárnő részt vett a budapesti Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Irodája és a DynEd International által szervezett DynEd English Learning Solutions magyarországi bevezetésének megnyitó ünnepségén.

Szeptember 29-én iskolánkat ismét felkereste a FÉK nevű ifjúsági szervezet. Évek óta nagy örömmel fogadjuk a szervezet önkénteseit, hogy rendhagyó angol társalgási órák keretében beszélgessenek diákjainkkal a barátságról, értékekről, önismeretről, a család szerepéről és egyéb fontos, a fiatalokat foglalkoztató kérdésekről. Idén a közös játék és beszélgetés témája az egyén és a csoport döntéseivel kapcsolatos felelősség köré épült.

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794