ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni... :)
Munkaközösségek  Testnevelés-Rajz-Ének
Támer Julianna

Munkaközösség-vezető (testnevelés-rajz-ének)

testnevelés
Büki Péter

A 9.c osztályfőnöke

testnevelés
Korompai Tünde

ének-zene
Kurucz Petra

rajz, művészettörténet
Lukács Emőke

testnevelés

Véget ért a XI. kerületi Labdarúgó Diákolimpia kispályás bajnoksága, melynek harmadik helyéért két széchenyis csapat játszott.

2023-09-26

A szeptember 26-án megrendezett Citadella váltófutáson a lányok csapata 2. helyezést ért el!

:: Nyári vándortáborok
2023-03-22

Kedves Széchenyisek!

Idén is több tábor vár Rátok:

Gyertek!

Részletek és jelentkezés Támer Julianna tanárnőnél! (tamer.julcsi@gmail.com)

A fiúk között, az V-VI. korosztályban gimnáziumunk csapata nyerte meg a kerületi diákolimpiát röplabdában. Büki Péter tanár úr szavaival élve: "Fiaink valóságos háborúkat megnyerve győzedelmeskedtek! Az elődöntőben a Szent Imre, a döntőben a Szent Margit Gimnáziumot győztük le hatalmas csatában!" :)

A csapat tagjai: Torma Balázs, Bécsi Simon, Vámosi Dávid, Lantos Levente, Nemess Olivér, Pallos János, Thamó Ákos.

Pribék Emma (11.B) továbbjutott a Vizuális kultúra OKTV 2. fordulójába a "Térhatás, térélmény" témában készült pályamunkájával. Emmának a következő körben beállított modellről, félalakos portrét kell majd rajzolnia. Szurkoljunk neki együtt!

A kerületi korcsolyaversenyen igen eredményesen szerepeltek diákjaink. Lány csapatunk 2. helyezést ért el, fiú csapatunk pedig nem talált legyőzőre. :)

 • Lány csapat (Kristóf  Hanna 9.ny, Kovács Adrienn 9.ny, Gárgyán Kamilla 10.b, Bartos Boglárka 12.b): 2. hely
 • Fiú csapat (Kátai Bálint 9.ny, Pallos János 11.c, Pataki Ákos 9.c, Varga Boldizsár 9.c) 1. hely
:: Kerületi streetball bajnokság
2022-10-11

Gimnáziumunk diákjai a kerületi streetball bajnokságon is kiemelkedőn teljesítettek. Két második, illetve egy harmadik helyezést értünk el. Ezüstérmet szerzett a Czomba Zsombor, Hámori Botond és Lucey Ciaran József összetételű csapatunk a VI. korcsoportban, illetve a lánytriónk (Nátly Krisztina, Koltai Anna, Forgács Elinor). Bronzéremmel lett gazdagabb Chen Yucheng, Torma Balázs, Bécsi Simon és Bitskey Barnabás.

Gratulálunk!

Diákjaink ismét nagyon ügyesen szerepeltek a Citadella váltófutáson. Leány és az egyik fiú csapatunk a 2. helyezést, míg a fiúk B csapata a 6. helyezést érte el.

2022-04-23

Sajtos Zsombor, Micheller Vitéz tanulóink Büki Péter tanár úrral közösen sikeresen teljesítették a Gerecse 50 teljesítménytúrát a nehéz, saras terepen.

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola "Pilinszky 100" alkotói pályázatán Dénes Borbála, 10. B osztályos diákunk különdíjat kapott.
Felkészítő tanára: Kurucz Petra tanárnő

Gratulálunk! :)

A Fővárosi költészet napi versillusztrációs pályázaton 2. helyezést ért el Pribék Emma, 10.B osztályos tanulónk Radnóti Miklós Tajtékos ég című művének illusztrálásával.
Felkészítő tanára: Kurucz Petra tanárnő

Gratulálunk! :)

A kerületi streetball bajnokságon az 5. korcsoport (15-16 évesek) küzdelmeiben iskolánk Czomba Zsombor, Hámori Botond és Chen Yu Cheng összeállítású csapata rendkívül rokonszenves játékával 1. helyezést ért el.

Gratulálunk!

:: Kerületi asztalitenisz bajnokság
2022-03-22

Benke Barnabás 12.B osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a kerületi asztalitenisz bajnokságon. Továbbá remek teljesítményt nyújtva Urbán Sára 10.A 5., Erdősi Levente 9.ny 5., Varga Ádám 9.ny pedig 6. helyezést ért el a népes mezőnyben.

Gratulálunk!

A bringás vándortábor az egyik legélvezetesebb tábora a sulinknak. Idén júliusban Tokaj városából indulva tettünk meg egy körtúrát. A Tisza folyóval is többször találkoztunk, de közel nem annyiszor, mint a zempléni hegycsúcsokkal, amiket mind megmásztunk. Több vár (Boldogkőváralja, Regéc, Füzér, Szabolcs) és különféle emlékhelyek akadtak utunkba és még a hollóházi porcelánmúzeumot is meglátogattuk.

Az augusztus 5-11. között megrendezett Rába vízi táborunk sok kalanddal és élménnyel gazdagította a Széchenyi István Gimnázium diákjait, tanárait.

Az online időszak alatt sem tétlenkedtek tanulóink, Schnörch Tekla és Kapás Patrik kiemelkedően szerepeltek a kerületi sakkversenyen. Tekla 1., Patrik 5. helyezést ért el.

Gratulálunk!

Kedves tanítványaink, leendő Széchenyis diákok!

Hagyományainkhoz híven ezen a nyáron is megyünk vízi vándortáborba. Voltunk már a Körösön, Tiszán, Mosoni Dunán, idén a Rába lesz az úticélunk. Ha van kedvetek egy vidám, sportos hetet velünk tölteni, részletekért jelentkeztek Támer Julianna tanárnőnél (tamer.julcsi@gmail.com).

A Fővárosi költészetnapi versillusztrációs pályázaton 1. helyezést ért el három tanulónk: Krecsák Réka (12.B), Pörge Panna (11.B) és Schwenk Benjamin (11.A).

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Felkészítő tanáruk: Kurucz Petra tanárnő

2021-02-01

Krecsák Réka (12.B) és Pörge Panna (11.B) továbbjutottak a Vizuális kultúra OKTV 2. fordulójába. Az idei év témája a környezetvédelem volt "Madárlátta napkollektor" címmel.

Gratulálunk, és további sikeres alkotómunkát kívánunk!

Felkészítő tanáruk Kurucz Petra tanárnő.

2020-10-07

Ezekben a zűrzavaros időkben jól esik visszaemlékezni a nyári táborokra, köztük a Támer Julianna tanárnő által szervezett vízitáborra. Idén az Öreg-Túr folyót, illetve a Felső Tiszát sikerült meghódítanunk Tiszabecstől Vásárosnaményig.

A Fővárosi költészetnapi versillusztrációs pályázaton Pörge Panna (10.B) 2. helyezést, Kovács Dorina (11.B) pedig 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Kurucz Petra tanárnő

Gratulálunk!

2020-03-16

Pár kép a focicsapat utolsó mérkőzéséről, még március elejéről. :)

2020-03-06

Idén is lesz bringatúra, a cél ezúttal a Bükk, és az Aggteleki-hegység. Jelentkezni Támer Julianna tanárnőnél lehet.

 • A tábor ideje: június 30-tól július 6-ig
 • Részvételi díj: 28000 Ft/fő + útiköltség
:: Vízivándor tábor 2020'
2020-03-06

Idén is lesz vízitúra, a cél ezúttal a vadregényes Felső-Tisza.

2020-02-26

Kerületi röplabda eredmények:

 • Vegyes csapat: 1. hely
 • Leány csapat: 4. hely
 • Fiú csapat: 4. hely
2020-02-16

Támer Julianna tanárnőnek hála a speciális síelő kommandónk idén is meghódította a francia Alpokat. :)

2020-01-30

Kovács Dorina(11.B) továbbjutott festményével a Vizuális Kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a második fordulóba. Az idei év témája a Cirkusz volt.

2019-09-29

Jól indult az idei kerületi versenysorozat, mindkét streetball csapatunk elhozta a legfényesebb érmet!

 • Vegyes: Mekhachene Fatima, Kirtyán Fanni, Szabó Benedek
 • VI. kcs. fiú: Lados Erik, Boldizsár Tamás, Dávid Levente
:: +2 óra testnevelés
2019-09-09

Kérünk minden diákunkat, hogy látogasson el a

szechenyigimnazium.hu/sport

oldalra, és a tudnivalók elolvasását követően válassza ki, milyen formában kívánja teljesíteni az órarendben nem szereplő kötelező plusz 2 testnevelés órát.

2019-09-01

2019. június 28. és július 4. között, immáron második alkalommal rendeztük meg bringás vándortáborunkat. A tavalyi Palócföld után idén az Őrséget, a Hetést, a Vasi-hegyhátat, illetve Zala megye északi részét jártuk be.

2019-06-12

A 2018/19-es tanévben gimnáziumunk megnyerte a XI. kerületi Diáksport Középiskola Összesített Pontversenyét, valamint egy különdíjat, a Legtöbb Diáksport versenyen való részvételért (tanulóink 27(!) sportágban indultak el a a tanév során). 4 tanuló kapott egyéni különdíjat, 30 diákunk kapott elismerő oklevelet.

Gratulálunk a tanulóiknak ehhez az óriási sikerhez!!!

Idén is lesz nyári kerékpáros vándortábor!

2019-03-01

Idén is lesz nyári vízivándor tábor!

2019-01-28

Diákjaink illusztrációs kiállítása a költő műveihez a FSzEK Deák Ferenc Könyvtárában. A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

:: Sporthírek
2019-01-09

Kerületi sakk diákolimpia

 • V. kcs. lány: Schnörch Tekla 1. hely, Pogány Lola 3. hely, Helme Patrícia 4. hely
 • V. kcs lány: Tóth Eszter 3. hely, Mezei Izabella 4. hely, Domonkos Adrienn 7. hely
 • V. kcs fiú: Kapás Patrik 1. helyezés,  Zaccomer Ákos 8. hely
 • VI. kcs fiú: Balavány Vince 3. hely, Szabó Zalán 7. hely

Csapatban a lányok a 2.,  a fiúk a 3. helyen végeztek.

Röplabda

A vegyes röplabda bajnokságon csapatunk a 4. helyet érte el.

Gratulálunk!

Iskolánk 10.c osztályos tanulói taroltak a kerületi darts bajnokságon! Az 5. korosztályban az arany, az ezüst és a bronzérem is a miénk lett!

A lányoknak gratulálunk az elsöprő sikerhez!

:: Őszi sporteredmények
2018-11-14

A fiú és a vegyes streetball csapatunk is 2. helyezést ért el a kerületi versenyen.

 • Fiú csapat: Antal Dávid, Lados Erik, Boldizsár Tamás, Dávid Levente
 • Vegyes: Kirtyán Fanni, Tamás Gábor, Szigeti Bence, Szabados Endre

Citadella váltófutáson leányaink a 4. helyezést érték el.

 • Provoda Panka, Lukács Eszter, Ivánka Brigitta, Csiszár Gabriella, Boros Zsófia, Nyolcas Mária, Szentkirályi Szilvia, Herperger Noémi, Takács Dóra, Gárdai Dóri, Gyarmati Vera

Citadella váltófutáson fiaink a 4. helyezést érték el. 

 • Glacz Sebestyén, Kocsis Benedek, Yousif Zaki Amir, Zaccomer Ákos, Rhorer Zsombor, Hajós Levente, Kovács Marcell, Kónya László, Sipos Csaba, Buzásy Bendegúz

A kerületi túranapon 5 csapattal indultunk.

 • 3. helyezést ért el a Szőlő nevű csapat
 • 5. helyezést ért el a Keresztesek nevű csapat
 • 6. helyezést ért el a GGT B nevű csapat
 • 8. helyezést ért el a 9 kis Nokedli nevű csapat

Szeptember 29-én, szombaton a pákozdi csata 170. évfordulójára emlékeztünk. A jeles alkalom kapcsán a gimnázium önkéntes honvédjei körbetekerték biciklivel a Velencei-tavat.

2018-09-22

Franciaország – Vall’d Allos, 2019. február 1-10.

Kedves sízni vágyók!

Ha szeretnél megtanulni sízni, vagy csak szeretnéd jól érezni magad a téli sportokat kedvelő társaiddal, úgy ne habozz, jelentkezz az idei sítáborunkba!

Támer Julianna tanárnő június végén átmozgatta az iskola 18 vállalkozó szellemű diákját egy palócföldi bringatúrával. Több mint 250 km, hegyen, völgyön, sőt patakon át. Salgóbányától Kesztölcig. Megmásztuk Salgó és Nógrád várát, bemásztunk egy vulkánembrióba, és megtekintettük az ipolytarnóci 96 méter hosszú, megkövesedett fát. Hollókő egyik parasztházában aludtunk, hogy aztán fürödjünk a Bánki-tóban és a Dunában. Kiderült, hogy nem ismerünk szabályokat a királyréti hajtánypályán. És persze a Palócföldön is rábukkantunk egy-egy Széchenyi-emlékre.

A kerületi röplabda bajnokságban iskolánk vegyes röplabda csapata a 3. helyezést érte el. Csapattagok: Yousif Zaki Ámir, Lusták Péter, Burger Bíborka, Kirtyán Fanni, Szabó Benedek, Pusoma Patrik, Mekhachene Fatima, Ivánka Brigitta, Szabó Laura.

Gratulálunk!

2018-04-25

Leány csapatunk 1. helyezést ért el a kerületi labdarúgó bajnokságban!

A bajnokcsapat: Mezei Izabella, Herczeg Fanni, Rózsás Hanna, Oláh Bernadett, Bácskai Borbála, Mekhachene Fatima, Meliska Luca.

Gratulálunk!

2018-04-16

Iskolánk az idei évben is nevezett a kerületi kézilabda bajnokságra és csapatunk végül második helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! :)

A csapat tagjai: Berze Bence 10.b, Gubcsi Előd 9.b, Mihály Roland 12.c, Bartha Norbert 10.c, Szabó Benedek 9.a, Szabados Endre 11.a, Burányi Roland 11.b

Felkészítő tanáruk: Battyány Ferenc tanár úr

:: Túra a Körösök mentén
2018-04-08

Ezt a vándortáborunkat a Körösök völgyébe szervezzük, amely mind természeti, mind kulturális értékekben gazdag. A túravezetőink segítségével vezetett bringa és vízi túránk során folyókat, holtágakat, erdőket, mezőket, történelmi városrészeket, várat, kastélyokat, múzeumokat és egyéb érdekességeket érintve járjuk be a Körösök vidékének jelentős részét. Megismerkedünk a Dél-Alföld eme szegletének harmonikus és sokszínű arcával.

 • Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka
 • Hossz: evezés-65 km; bringán-90 km
 • 21000 Ft/teljes ellátás, felszerelés

Részletek: Túra a Körösök mentén

:: Kerületi falmászó verseny
2018-03-26

A kerületi falmászó versenyen szép eredményeket értek el gimnáziumunk tanulói:

6. korcsoport lány:

 • Szűcs Eszter 12.b 1. hely
 • Csiszár Dóri 11.b 3. hely
 • Baranyi Fanni 11.b 4. hely

Csapatban: 1. hely

5. korcsoport lány:

 • Suri Nikolett 9.c 2. hely
 • Bak Cintia 9.b 3. hely
 • Gálosi Zsanett 9.b 4. hely

Csapatban: 1.hely

6. korcsoport fiú:

 • Barta Leon 10.a 4.hely
 • Hubik Bence 11.c

5 korcsoport fiú:

 • Zaccomer Ákos 9.ny 4.hely

Gratulálunk az eredményekhez!

A túra útvonala Salgóbányától Szécsényen, Hollókőn, Bánkon, Zebegényen és Esztergomon át, Kesztölcig vezet, egy UNESCO világörökségi helyszínt (Hollókő), és további 3 világörökségi várólistás helyszínt is érintve. Néhány helyen erdei utakon, de főképpen kis forgalmú, aszfaltos utakon, gyönyörű tájakon lehet kerékpározni, egyedülálló természeti és épített örökségeinket is megtekintve.

További információk: Támer Julianna tanárnőnél
Jelentkezés: 1000.- Ft előleggel

Útvonal, leírás: Palócföldtől a Dunakanyarig

Kiválóan szerepeltek gimnáziumunk diákjai a kerületi úszóversenyen.

:: Kerületi korcsolyaverseny
2018-02-03

Iskolánk diákjai kiválóan szerepeltek a kerületi korcsolyaversenyen.

Lányok:

Csapat váltó: 1. helyezés
Tagok: Sándor Petra, Mekhachem Fatima, Provoda Panka, Gálosi Zsanett, pót tag: Szanati Zorka

Egyéni gyors korcsolyában: Sándor Petra 1. hely, Mekhachem Fatima 3. hely

Fiúk:

Csapat váltó: 3. hely
Tagok: Zaccomer Ákos, Boksay Bendegúz, Mihály Roland, pót tag: Koleda János

Egyéni gyors korcsolyában: Zaccomer Ákos 4. hely

Gratulálunk!

A kerületi darts versenyen lányaink elsöprő sikert arattak. Az V. korcsoportot Schnörk Tekla (9.c), a VI. korcsoportot pedig Oláh Sára (10.a) nyerte.

Gratulálunk!

Az Újbudai Széchenyi István Gimnáziumban nemcsak a fiúk, hanem a lányok is kiválóan űzik a labdarúgást. Női csapatunk a kerületi középiskolai bajnokságon ezüstérmes pozícióban zárta az őszi szezont. A lányok elmondása szerint tavasszal már a dobogó legfelső fokáért szállnak harcba!

2017-12-11

A múlt héten Battyány Ferenc tanár úr megrendezte hagyományos Mikulás túráját a budai hegyekben. A sötétedést is meghaladó program alkalmával kb. 25 diák még a Mikulással is találkozhatott, aki ki tudja, miért, de épp a Budai-hegységben lazított. :)

Még sok hasonló programot szeretnénk, tanár úr! :)

A kerületi középiskolai kispályás labdarúgó bajnokságon idén 9 fiú csapat indult. Gimnáziumunk válogatottja a döntőig küzdötte fel magát, végül a második helyezést érték el.

Iskolánk 4 csapatot nevezett a Kamaraerdőben rendezett versenyre. Minden csapat olimpiai pontot szerzett: 2.,3.,5., és 8. helyezést értek el diákjaink.

Gratulálunk!

2017-10-09

Franciaország – Isola 2000: március 9-től 18-ig

Kedves sízni vágyók!

Ha meg szeretnél tanulni sízni, vagy szeretnéd jól érezni magad a téli sportokat kedvelő társaiddal, úgy ne habozz, jelentkezz az idei sítáborunkba.

Streetball csapatunk megnyerte a kerületi VI. korcsoportos fiú streetball bajnokságot! A csapat tagjai: Boksay Bendegúz, Koródy Kristóf, Lados Erik, Boldizsár Tamás.

A vegyes csapatunk 3. helyezést ért el. Tagok: Burger Bíborka, Kirtyán Fanni, Antal Dávid, Tamás Gábor, Szigeti Bence.

2017-05-15

Az Újbudai Széchenyi István Gimnáziumban talán a röplabda számít a legnépszerűbb sportnak a diákok között. 2017-ben ennek a szeretetnek meg is lett az eredménye, ugyanis iskolánk lánycsapata és vegyes csapata is bronzérmet szerzett a kerületi röplabda bajnokságon.

2017-05-14

A gimnázium maréknyi csapata a hétvége folyamán, két nap alatt a Tekerj a sereggel! elnevezésű programsorozat keretében megkerülte kerékpárral a Balatont! A kb. 205 km-es távot számos kaland tette emlékezetessé: voltak iránytévesztők, akik a Káli-medencét is átszelték; volt, akinek egyszerre lett defektes mindkét kereke; volt, hogy egymást vontatták biciklivel.

A Támer Julianna tanárnő szervezte program egyben a tanár-diák-szülő együttműködésnek is kiváló példája.

Gratulálunk nekik! :)

A fővárosi költészetnapi versillusztrációs pályázat kiállításának megnyitóján részt vett a 9. és 10. évfolyam rajz tagozatos csoportja, mivel a pályázaton II. helyezést ért el Csiszár Dóra 10.b osztályos tanuló. A kiállításon szerepelt még Bársony Flóra, Szűcs Dominika és Varga Lili munkája is.

2017-04-20

A harmadik alkalommal megrendezett Fair Play Kupán gimnáziumunk labdarúgó válogatottja is megmérettette magát, és ifjúsági kategóriában a legjobb csapatnak bizonyult.

2017-04-09

Tàv: 60 km. Útvonal: Szentendréről erdei utakon felfelé, Pap rét-Visegràd, majd Dunaparton szembeszélben Dömös-Pilismarót, urána ismét hosszú emelkedő a hegyre, aztán Anna völgy-Dömör kapu-Szentendre. Maroknyi kis csapatunk remek hangulatban gyűrte le a nehéz terepet. :)

2017-03-23

Újabb jól sikerült bringatúrát tettek diákjaink Támer Julianna Tanárnő szervezésében, az úti cél ezúttal Pákozd volt.

Gimnáziumunk rettegett sakkcsapata 2017-ben is kiváló teljesítményt nyújtott a kerületi sakkbajnokságon.

A gimnázium sportolói ezúttal a kerületi úszóversenyen mérették meg magukat, és egytől egyig ragyogó egyéni teljesítményt mutattak!

Külön kiemelnénk Provoda Pannát, aki mellúszásban aranyérmet, hátúszásban pedig ezüstérmet szerzett! Szabados Endrét, aki mellúszásban a 4. helyen, illetve Mosolics Rékát, aki pillangóban szintén a 4. helyen végzett.

Eredmények

:: Képek: Mikulás túra
2016-12-10
2016-11-01

Franciaország – Isola 2000: január 20-tól 29-ig

Kedves sízni vágyók!

Ha meg szeretnél tanulni sízni, vagy szeretnéd jól érezni magad a téli sportokat kedvelő társaiddal, úgy ne habozz, jelentkezz az idei sítáborunkba. Szálláshely: Residence Les Adrets

A diákolimpiai streetball bajnokság kerületi fordulóján a VI. korcsoportos fiúk között 2. helyezést ért el az Újbudai Széchenyi István Gimnázium csapata: Lados Erik (9.A), Antal Dávid (10.A), Tamás Gábor (10.A), Szigeti Bence (10.A), Hegedüs Ákos (11.C), Király Balázs (12.B).

Gratulálunk!

2016-09-24

Remek hangulatban telt az első kerékpár túra!

:: Kerékpártúra
2016-09-19

Kedves Diákok!

Támer Julianna Tanárnő szombatra (szeptember 24.) kerékpár túrát szervez nektek. Előzetesen jelentkezni a túrára nála lehet.

 • Tàv: 65 km
 • Úti cél: Lajos forrás (Szentendre)
 • Indulàs: 9.30, az iskola elől
 • Érkezés: kb. 16 óra

A kerületi sakk diákolimpián címvédő fiú csapatunk ismét 1. helyezést ért el. A csapat tagjai:

 • Tornyai Ábel (10.B) - egyéni 1. helyezett
 • Trautmann István (10.C) - egyéni 4. helyezett
 • Juhász Ákos (11.C) - egyéni 5. helyezett
 • Ngo Duy Dai (9.A) - egyéni 6. helyezett

Gratulálunk a komolyságot és a humort egyaránt ismerő csapatnak! :)

Még csak egy hónap telt el az új tanévből, de már meg is született a gimnázium első sportsikere! Kosárlabdacsapatunk a kerületi streetball bajnokságon dobogós helyen végzett, bronzérmet szerzett!!!!

A csapat tagjai: Hegedüs Ákos (10.C), Antal Dávid, Szigeti Bence és Tamás Gábor (9.A) valamint Lados Erik (9.Ny).
Felkészítő tanáruk: Támer Julianna

Már mindenki megcsodálhatta a lépcsősoroknál függőlegesen logó díszítőelemeket, melyek azt a célt szolgálják, hogy némi kreativitással egy kis színt vigyenek a fehér falak monotonságába.

Ezeken az őszi hangulatú függőkön a díszített levelek sokasága mellett még találhatunk papírrepülőket, különböző terméseket, de a nagyon szemfülesek még egy gesztenyebabát is észrevehetnek.

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794