ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni
Továbbképzés :: 2017-10-20

Az idei tanévben örömmel csatlakoztunk kolléganőmmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által középiskolai kémiatanárok számára szervezett szaktárgyi továbbképzéshez. Ez az előadás naprakész információkkal, régi és új módszertani ismeretekkel szolgált.

Link

A középiskolai tehetséggondozás támogatása szempontjából kiemelten fontos a középiskolai szaktanárok szakmai továbbképzése. A Karon oktatott szakok legfontosabb öt alapozó tantárgyához (matematika, fizika, kémia, biológia, informatika) szerveztek továbbképző konferenciákat. Az ITK biztosította a helyszínt, a szakmai tartalmat felkért előadók: Bodó Jánosné (kémia-fizika szakos tanár, PTE) és Nagy Mária (kémia-fizika szakos tanár, Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium).

Először a továbbképzés érdekes részleteit ismerhettük meg a tanulók aktivizálásáról a kémia órán "Ne csak beszéljünk róla, de próbáljuk is ki!" címmel. A második részben az interneten elérhető látványos és oktató kémia-kísérletekből is láthattunk válogatást kritikai megjegyzésekkel, végül középszintű érettségi kísérleteket is megnézhettünk rövid videofilmeken. Oktatási segédanyagot kaptunk (DVD-n, amely weben is elérhető hamarosan).
Az előadások után lehetőség nyílt a pedagógus kollégákkal való kötetlen eszmecserére a kémiatanítás aktuális kérdéseiről, tapasztalatairól. A nap végén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara röviden bemutatta kémia laborját az érdeklődők számára.

Szeretnénk, ha ehhez hasonló, munkánk során tartalmas szakmai információkat minél gyakrabban kaphatnánk.

Bóka Edit
1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794