ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni
Ifjú természettudós :: 2018-10-19

Kedves diákok, ifjú természettudósok!

A Természettudományi Munkaközösség a korábbi tanévekhez hasonlóan idén  ismét csapatversenyt rendez Ifjú természettudós címmel.

A verseny kezdésének időpontja: 2018. november 5.

A kérdések, feladatok a biológia, fizika, földrajz, kémia tárgyköreire és az informatika tantárgyban szerzett ismereteitekre, valamint a mindennapi élet érdekes problémáira, jelenségeire vonatkoznak. Szeretnénk, ha minden érdeklődő, évfolyamától függetlenül, közel azonos esélyekkel indulhatna.

A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek fejlesztésében, hogy közösen oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét.

A verseny résztvevői: A versenyen a tanulók osztályonként szerveződő 3 fős csapatai vehetnek részt (egy osztályból több csapat is indulhat). A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kell választania, amely nem lehet másokra vagy a jó ízlésre nézve sértő.

A verseny szabályai: A verseny első fordulójában biológia tantárggyal kapcsolatos feladatot kell megoldani. Minden feladatlap megoldására 1 hét áll rendelkezésetekre. Kérjük a határidők pontos betartását! A feladatlapokat a fizika, kémia, biológia, földrajz, informatika szaktanáraitoktól kérjétek, és a  feladatok megoldását is nekik adjátok át!

Díjazás:

Fődíj: az első helyezett csapat tagjai fizika, kémia, biológia, földrajz, informatika tantárgyak közül választhatnak három különböző tantárgyat, amiből egy-egy jeles osztályzatot, a második helyezett csapat tagjai két tantárgyból egy-egy jelest, a harmadik helyezett csapat tagjai egy tantárgyból egy jeles osztályzatot kapnak.

tantárgy feladatlap kiadásának ideje a feladatlap leadásának határideje
Biológia 2018.november 5. 2018. november 9.
Kémia 2018. november 12. 2018. november 16.
Földrajz 2018. november 19. 2018. november 26.
Fizika 2018. november 26. 2018. november 30.
Informatika 2018. december 3. 2018. december 7.

A verseny feladatsorai és megoldásai az egyes fordulók után elérhetők lesznek a 314-es terem melletti faliújságon. További információk: honlapunkon valamint a természettudományos faliújságon. Bízunk benne, hogy a verseny iránt nagyon sokan érdeklődnek, várjuk az ötletes és jó megoldásokat!

Jelentkezési szándékotokat jelezzétek 2018. október 26-ig a természettudományos tantárgyakat tanító szaktanáraitoknál!

Sok szerencsét a munkához!

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794