ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó lenni
Az irodalmi kommandó kecskeméti útja :: 2018-10-30

Október 30-án iskolánk "irodalmi kommandósai" Kecskemét felé vették az irányt.

Már a vonaton meg kellett oldaniuk egy feladatsort, ahol nem csak az ügyesség, de a gyorsaság is fontos volt. Ezután a Katona József Emlékházba látogattak el. Itt meghallgatták egy kedves hölgy Katona József életéről tartott előadását. A múzeumban minden csapat választott öt tárgyat, amellyel később - a halloween szellemében - be kellett mutatniuk egy rémdrámát. Az út során meglátogatták Kecskemét belvárosát, ahol újabb érdekes feladatokat kellett megoldaniuk. Ez már kép- és videókészítést is tartalmazott. Megtudták azt is, hogy a városházán óránként van harangjáték, amelyet videóra kellett rögzíteniük.
Ezután két óra szabad foglalkozás következett, azonban ez alatt is volt kettő feladat: meg kellett kérdezniük egy helyi lakost, hogy miért szereti Kecskemétet, majd írniuk kellett egy indulót az útról. Az első helyezett megkapta a jutalmát, de természetesen mindenki részesült egy kis finomságban.
Ezek után az elit kommandósoknak haza kellett indulnia. A vonatúton már nem volt feladatuk, de így is nagyon élvezetes volt.

Külön köszönet Kelemen Krisztina tanárnőnek és Gönczi Emesének a szervezésért.

A beszámolót készítette: Kenese Luca, 9.A

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794